همشهریان قم: بعضی از مشاغل که نیاز به نشستن‌های طولانی دارد ممکن است در افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های زوال عقل مثل آلزایمر نقش مستقیم داشته باشد.

پروفسور دیوید رایکلن، یکی از برجسته‌ترین دانشمندان حوزه عصب‌شناسی و متخصص زیست شناسی انسان هشدار داده است که بعضی از مشاغل که نیاز به نشستن‌های طولانی دارد ممکن است در افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های زوال عقل مثل آلزایمر نقش مستقیم داشته باشد.
وی می‌گوید: افرادی که به خاطر شغل خود ساعات زیادی در روز می نشینند، چه به دلیل سبک زندگی و چه به دلیل شغل، بیشتر در معرض خطر زوال عقل هستند. اگر ۱۰ ساعت در روز بنشینید در مقایسه با ۹ ساعت در روز، حدود ۱۰ درصد خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد. اگر ۱۲ ساعت در روز بنشیند، حدود ۶۰درصد خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد.
مشاغلی که مستلزم نشستن برای مدت طولانی است می تواند شامل نقش هایی مانند پذیرش، راننده اتوبوس، نویسنده آزاد، خلبان، راننده قطار، داور، مهندس نرم افزار، حسابدار و طراح گرافیک باشد. مشاغل دیگر ممکن است شامل توزیع کننده‌ها، کارگران ورود اطلاعات و رانندگان وسایل نقلیه سنگین باشد.
رایکلن گفت: در چند دهه اخیر متوجه شده‌ایم که می‌توان نورون‌های جدیدی تولید کرد، به ویژه در نواحی کلیدی مغز مانند هیپوکامپ – که با حافظه مرتبط است. رشد نورون های جدید ممکن است کلید پیشگیری یا از بین بردن آن باشد. این بیماری‌های عصبی را که تاثیر زیادی بر پیری مغز دارند، باید از بین ببرید.
این متخصص در مورد اینکه چگونه می‌توانیم سلول‌های مغزی جدید بسازیم، گفت: میزان بهینه فعالیت بدنی ۱۵۰ دقیقه در هفته است، اما تنها ۲۵ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده این دستورالعمل‌ها را رعایت می‌کنند. افراد مسن فقط دو تا چهار دقیقه در روز انجام می‌دهند.
ریکلن می‌گوید مطالعات نشان می‌دهد که فعال بودن می‌تواند به جلوگیری از پیر شدن سریع مغز ما کمک کند. حتی ممکن است از پیشرفت بیماری آلزایمر یا سایر زوال عقل جلوگیری کند.